Ga direct naar:

Werkbladen

Welk keuken werkblad kiest u? Keukenwinkel.nl kan alle voorkomende aanrechtbladen voor de keuken leveren. De mogelijkheden op een rij:

Werkbladen als kunststof HPL op spaanplaat  en kunststof HPL op multiplex zijn voorzien van HPL(High Pressure Laminate) toplaag, beter bekend onder merknamen als Duropal, Resopal, Formica, Egger, Getalit, Thermopal enz. Spaanplaat werkbladen veelal geleverd vanuit Duitsland met een opbouw spoelbak. Watervast multiplex werkbladen gefabriceerd in Nederland met vlakinbouw spoelbakken.

Granieten werkblad: graniet is een stollingsgesteente, hetgeen inhoudt dat water kan binnen dringen in de open structuur maar daar ook weer uit verdampen kan in relatief droge omstandigheden als een kamertemperatuur. Het bestaat uit kwarts, veldspaat en glimmer. Een natuurproduct met een stoer uniek uiterlijk in zeer veel steensoorten. De meeste granieten aanrechtbladen worden opgebouwd met een 2 cm dikke basisplaat al of niet opgedikt met randen tot 10 cm hoog. Door zijn hardheid is een graniet werkblad zeker minder kwetsbaar dan vele andere materiaalsoorten. Adviezen: bij transport vertikaal dragen - regelmatig impregneren - gezoete uitvoering blijft vlekgevoeliger.

Composiet werkbladen

Composiet werkbladen bestaan voor 93% uit kwartsiet. Dit zijn miniscuul gezuiverde zandkorrels waaraan kleurpigmenten en granietkorrels worden toegevoegd. Het kwartsiet wordt samengevoegd met 7% polyesterhars, waarna het mengsel onder een hoge druk en temperatuur tot plaatmateriaal wordt gevormd. Tijdens het mengproces in de silo’s kunnen kleurpigment opeenhopingen plaatsvinden, zogenaamde verklonteringen (vlekken) die niet te voorkomen zijn. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit. Een composiet aanrechtblad is een massief materiaal (niet poreus), dus uitermate slijtvast en vanwege de samenstelling gering gevoelig voor breuk (taaier dan graniet). Composiet plaatmateriaal is 13 of 20mm dik. De maximale plaatmaat is vaak ca. 290-300x120 cm. Een beperkt programma is eveneens leverbaar in plaatmaten 320x150cm. Overige adviezen en onderhoud als bij graniet werkbladen.

Overige werkbladen voor keukens zijn roestvrijstalen bladen, massief houten werkbladen, keramische werkbladen, glas en betonnen bladen