meten is weten

Meten is weten

Goed meten is weten dat wat u bestelt ook past in de ruimte van de nieuwe keuken. Het voorkomt onnodige fouten en frustratie. Controleer uzelf of laat uzelf controleren. Het is essentieel bij de aanschaf van een nieuwe keuken !    

 Of u nu zelf aan het indelen en ontwerpen slaat of de hulp inroept van anderen, het is belangrijk om de ruimte die beschikbaar is voor de nieuwe keuken redelijk nauwkeurig op te meten. Een paar tips:

- meet van wand tot wand op het niveau van het stukwerk , oude tegels worden bij voorkeur verwijderd

- meet ramen en deuren in hoogte en breedte en waar ze beginnen op de wand, van vloer tot onderkant raam

- meet de plafondhoogte van de nieuwe vloerbedekking tot het nieuwe plafond, bij verschillende plafondhoogten ook de overgang opmeten

- bij een nieuwbouw huis zal u voorlopig van de beschikbare tekening uit moeten gaan en tijdens de bouw of   pas later kunnen inmeten

De maten die u in eerste instantie zelf meet, kunnen in orderstadium door Keukenwinkel.nl definitief worden ingemeten of door de monteur die u de keuken kan laten plaatsen. Zij zijn deskundig, controleren de maten en zien direct de bouwkundige omstandigheden en zullen indien nodig aanpassingen daaraan met u bespreken. Daarmee sluit u alle risico’s uit.

Voordat u bestelt bij Keukenwinkel.nl moet er dus nog eens nauwkeurig worden nagemeten op details:

1) Als wanden niet loodrecht staan verschilt de breedtemaat onder en boven, meet daarom op onderkast /bladniveau en op bovenkastniveau om zeker te weten of de geplande kastindeling overal past.

2) voor een hoekopstelling gaan we uit van 2 wanden die in een hoek van 90 graden staan. Controleer dat met een gradenboog of de “60-80-100 methode”. Niet zeker? Pas dezelfde methode toe over een langere afstand. Een afwijking van 1 graad levert over een lengte van 3 meter een diepteverschil op van ca. 5 cm. In dit soort gevallen moet het gebouw/de wand worden aangepast en niet de keuken. Bij een combinatie van een lange en een korte wand is het logisch om de korte wand te corrigeren omdat de afwijking daar het kleinst is.

3) ook hoeken van 135 graden, waarvoor een standaard hoekpasstuk bestaat in de meubelen, nauwkeurig meten.

4) de meting van hoeken anders dan 90 en 135 graden door het ontwerp van het gebouw is bepalend voor de fabricage van bladdelen en zal extra aandacht moeten krijgen.

5) bij het inmeten van ruimten met 3 wanden voor een U-opstelling geldt het onder 2) genoemde eigenlijk dubbel. Daarbij kan een oplossing zijn de onderkastkasten zo veilig in te delen dat aan de achterzijde daarvan aan een of beide zijden ruimte overblijft. De kasten staan dus in dat geval iets van de wand af. Hier wordt een dieper blad toegepast dat die ruimte overdekt. Zichtbare zijwanden van kasten of steunwanden kunt u hier dieper bestellen, zodat ze in het werk aan de achterzijde pas gemaakt kunnen worden. Bij kunststof en houten bladen kan een schuinte aan de achterzijde door de monteur worden gezaagd of geschaafd. Bij graniet en composiet bladen worden bij grote afwijkingen soms eerst de meubelen geplaatst en daarna de exacte bladmaten ingemeten.

 

Met een hartelijke groet,

Het team van Keukenwinkel.nl