Ga direct naar:

Greeploze Keukenkasten

IKO Keukenmeubelen uit Duitsland hebben verschillende breedtematen die in alle productgroepen worden getoond en geprijsd. In de hoogte maten is steeds een veelvoud van 13 cm het uitgangspunt; een onderkast is standaard 6x13=78 cm hoog. Tegen meerprijs kunnen soms de breedte en/of hoogte van een keukenkast worden ingekort.

De originele greeploze keuken onderkasten kenmerken zich door de L en U-vormige aluminium en roestvrijstaal kleurige greeplijsten, waarvoor de kastrompen boven en in het midden worden uitgefraisd. Zo kan de gebruiker bij het openen van deuren en laden met de vingers achter het front meer kracht uitoefenen om deze gemakkelijk te kunnen openen. Met name bij het openen van zelfsluitende en zachtdempende laden van de Duitse IKO Keukenmeubelen moet aan het begin de weerstand van het dempende mechanisme worden overwonnen. Bij "greeploze" systemen waar alleen de bovenzijde van afgeschuinde fronten bereikbaar zijn, kan men minder kracht zetten en kan openen lastiger worden.

In deze rubriek vind je de greeploze onderkasten, aangeduid met GL, overzichtelijk terug in de productgroepen onderkast GL met deuronderkast GL met lade-korfladen in standaarddiepte en extra diep, onderkast GL oven/vaatwasser, onderkast GL in hoek, onderkast GL voor kookplaat en onderkast voor kookplaat GL (extra diep) en aanverwante artikelen in onderkast GL passtuk rug/zijwand en Front GL onderbouw apparatuur.

Keuken onderkasten greeploos

Keukenwinkel.nl adviseert bij het bestellen en monteren van greeploze onderkasten en hoge keukenkasten greeploos zijn afnemers in verband met specifieke eisen die aan een greeploze keuken worden gesteld. De onderkasten worden bij een 60 cm diep werkblad standaard 2 cm van de wand af geplaatst, zodat deuren en ladefronten maximaal 5mm achter de voorzijde van het werkblad eindigen. Elke cm extra bladdiepte betekent dus dat deze kasten verder van de wand worden geplaatst. Bij bladdiepte 73 cm kunnen extra diepe onderkasten GL lade-korfladen XL weer vlak tegen de wand worden geplaatst.

Bij een hoge keukenkast greeploos worden in deze situaties één of meerdere zijwanden dieper besteld of een losse zijwand met de vereiste diepte mee besteld.

IKO Keukenmeubelen

IKO Keukenmeubelen worden al meer dan 100 jaar gefabriceerd in de Duitse traditie van het maken van degelijke producten. Geautomatiseerde productieprocessen als LASER-Edge techniek, Korpus en Frontmontage, Dynasoft zelfsluitende en zachtdempende laden en BLUM scharnieren staan garant voor absolute topkwaliteit vandaag en tot in lengte van jaren!

Vriendelijke groet,

Team Keukenwinkel.nl